SOYKIRIM TASARISI

GÜNCEL Bir kez daha ‘Ermeni lobileri’ konusu

DTP Eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın, geçtiğimiz günlerde yayımlanan 'Ermeni milliyetçiliğinin Kürt düşmanlığı' başlıklı yazısındaki iddia ve suçlamaya varan analizlerine Agos yazarlarından Yetvart Danzikyan, Pakrat Estukyan ve Karin Karakaşlı’nın yanı sıra Masis Kürkçügil de yanıt verdi.
GÜNCEL Ermenistanlılar: ‘Burada yaşamaya hakkımız var’

Almanya Federal Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı yasa tasarısını kabul etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Ermenistanlı Ermenileri ‘hatırladı’. Mikrofonumuzu İstanbul’da yaşayan Ermenistanlılara uzattık.
GÜNCEL Ermenistan’da gözler Türkiye’de

2 Haziran’da Almanya’nın Ermeni Soykırımı’nı resmi olarak tanıması Türkiye kadar olmasa da Ermenistan gündemini de etkiledi. Ermenistan’ın ilgisi, Almanya’nın kararından ziyade Türkiye’deki tepkilere yönelmiş durumda. Türkiye’deki üst düzey devlet temsilcilerinin Ermeni Soykırımı’nı inkar eden söylemleri Ermenistan’da ilgi ve bazen de gülümsemeyle takip edildi.
Almanya siyasetçiler Soykırım tasarısının geçeceğini düşünüyor

Alman siyasetçiler, 2 Haziran’da Federal Almanya Meclisi’nde oylanacak “101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması” başlıklı Ermeni Soykırımı tasarısının onaylanmasını bekliyor.
TÜRKİYE Soykırım Tasarısı’nın içeriği belli oldu

2 Haziran Perşembe günü Almanya Parlamentosu’nda oylanacak Ermeni Soykırımı Tasarısı, “101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması” başlığını taşıyor. Net bir şekilde “soykırım” ifadesinin kullanıldığı tasarıda dönemin Alman İmpatorluğu’nun sorumluluğuna da dikkat çekiliyor.