HRANT DİNK ÖDÜLÜ

GENEL ‘Filistin dünyanın en tehlikeli sorunu olmaya devam ediyor’

Amira Hass, Nazi toplama kamplarından sağ kurtulan bir ailenin çocuğu olarak 1956’da Kudüs’te doğdu. 1989’da İsrail’in Haaretz gazetesi için çalışmaya başlayan Hass, 1993’ten bu yana Filistin’de yaşıyor. Önce Gazze ardından da Batı Şeria’da yaşayan Hass, Filistinliler arasında yaşayan tek İsrailli gazeteci olma özelliği taşıyor. 2009’da Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne layık görülen Hass ile kendi yaşam öyküsünü ve Filistin’deki son durumu konuştuk.
GENEL ‘Seçimle gelen otoriterlere karşı nasıl mücadele etmek gerektiğini henüz bilmiyoruz’

İnsan hakları akademisyeni, Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Bölümü’nde uluslararası normlar ve kurumlar, uluslarötesi savunuculuk ağı, insan hakları hukukunun ve politikalarının etkisi, geçiş sürecinde adalet konularında çalışmalarını sürdüren Prof. Kathryn Sikkink, Hrant Dink Vakfı’nın organize ettiği ‘Geçmişe Bakmak, Geleceği Tasarlamak’ konferansının açılış konuşmasını yaptı ve ‘İnsan haklarının geleceğini tasarlamak’ panelinde yer aldı. Doktorasını Columbia Üniversitesi Siyaset Bilimleri Fakültesi’nden alan Sikkink, insan hakları alanındaki çalışmalarını Agos’a anlattı.
GÜNCEL Dünyanın dört bir yanından umut ışıkları

6. Hrant Dink Ödül Töreni'nde, dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’de, attıkları önemli adımlarla geleceğe dair umudu çoğaltan kişi ve kurumların selamlandığı 'Işıklar' bölümüne yakından bakıyoruz.
GÜNCEL Hrant Dink Ödülü Fincancı ve Zelter'in oldu

Hrant Dink’in doğumgünü olan 15 Eylül’de verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü altıncı kez sahiplerini buldu. Yıllardır silah ticareti ve nükleer santrallere karşı çalışan aktivist Angie Zelter ve işkenceye karşı verdiği mücadeleyle bilinen, Türkiye İnsan hakları (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ödüle layık görüldü.