Suruç'ta patlama: Ölü ve yaralılar var

Kobane'ye geçmek üzere Suruç’ta bulunan 330 SGDF'linin bulunduğu merkezde bomba patladı. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Kobane’nin yeniden inşasına destek vermek amacıyla farklı illerden yola çıkarak Suruç’a gelen yaklaşık 330 kişilik SGDF’li grup, Amara Kültür Merkezi önünde toplanmıştı. 

Toplanma sırasında meydana gelen patlamadan çok sayıdan kişinin hayatını kaybettiği, yaralıların olduğu söyleniyor. 

Ölü ve yaralıların sayısı net olarak bilinemese de, Evrensel’e ve İMC TV'ye konuşan Şanlıurfa DBP İl Başkanı İsmail Kaplan, Suruç’taki patlamanın intihar saldırısı olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de yaptığı ilk açıklamada olayın intihar saldırısı nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini söyledi. 

Patlamada hayatını kaybeden sayısıyla ilgili resmi bilgi henüz verilmedi; fakat farklı kaynaklarda 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. 

Görgü tanığı patlamayı anlattı

Görgü tanıklarından tiyatro sanatçısı Murat Akdağ yaşananları şöyle anlattı:

"Yaklaşık 300 kişilik bir ekip. ‘Kobane’yi İnşa Platformu’ olarak gidecektik. Kobane’ye sadece 50 kişilik bir ekibin geçmesine izin verildi. Hepimizin geçmesine izin verilmesi için görüşmeler devam ediyordu. Ben de Kobane’de çocuklar için tiyatro atölyesi için kuracaktım. Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde bekliyorduk. Bahçenin içinde yaklaşık 150-200 kişi vardı. Basın açıklaması bitmişti ama konuşmalar devam ediyordu. Konuşma yapılırken bahçenin içinde patlama meydana geldi. Çok sayıda kişinin yaralandığını gördüm."

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar için tüm kan gruplarından acil kan ihtiyacı anonsları yapılıyor. 

Amara Kültür Merkezi aynı zamanda HDP'nin sınırdan gelen göçmenlere yardımları organize ettiği yerlerden biri olarak da biliniyor. Şehir dışından göçmenlere yardım için gelenler de bu merkez de konaklıyordu.

Kobane'de de patlama 

DİHA'daki habere göre, Suruç’taki bombalı saldırıdan hemen sonra Kobani’de Hükümet Binası’nın yakınlarında büyük bir patlama meydana geldiği bildirildi.

Patlamanın bomba yüklü araçtan olabileceği kaydedildi. Patlamadan yaralıların da olduğu belirtildi.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Kobane Suruç patlama


Yazar Hakkında