Devletin ‘sünnet’ imtihanı Kuzu’yla yeniden gündemde

Burhan Kuzu’nun sözlerinden yola çıkıp, 2000’li yılların başından bugüne, hem yetkili isimlerin, hem de bazı medya organlarının ‘sünnet’le imtihanını derledik.

Kürt hareketinin silahlı örgütü PKK’nin ASALA sonrasında kurulduğu ve aslında bir Ermeni örgütü olduğu, özellikle 90’lı yıllarda pek çok farklı yetkili ağız tarafından dile getirilen bir iddia. Var olan iç savaş süresince belli aralıklarla yetkili kişiler, öldürülen PKK’lilerin bazısının ‘sünnetsiz’ olduğunu söylüyor ve aslında Ermeni olduklarını ima ediyorlar. Bunun son örneğini ise, 7 Eylül günü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu’nun attığı bir ‘tweet’te gördük. Kuzu, ‘tweet’inde şu ifadelere yer verdi: “Gebertilen teröristlerin muayenesi mutlaka yapılmalıdır. Görülecektir ki, önemli bir bölümü sünnetsiz. Uyan Kürt kardeşim, ne olur uyan artık.”

Biz de, Burhan Kuzu’nun sözlerinden yola çıkıp, 2000’li yılların başından bugüne, hem yetkili isimlerin, hem de bazı medya organlarının ‘sünnet’le imtihanını derledik.

Veli Küçük, 5 Mayıs 2006: “Bir an geldi ASALA kayboldu. Kayboldu, ama bir terör örgütü kolay yetişmez. Arkasından Kürdistan İşçi partisi, PKK çıktı. PKK adının duyulduğu Şemdinli ve Eruh baskınlarının akabinde dediler ki, biz 1.500 militanız. O dönemde yakalanan veya ölü ele geçirilen PKK militanlarının yüzde 65'i sünnetsiz çıktı. Kürt, Türk, Müslüman değildi.”

Aksiyon dergisi, 6 Kasım 2006: “Sünnetsiz militanların cesetleri, çoğu zaman sahipsiz bırakılıyor, PKK’yı ‘milli gelecekleri’ olarak gören Kürtler için 'sünnetsiz militanlar' tam bir şok etkisi yapıyordu. Örgüt profili incelendiğinde Hıristiyan Ermeniler, Ruslar, Avrupa ülkelerinden gelenler, İranlı Zerdüştler, Iraklı Yezidiler, Süryaniler, Suriyeli Kürtler olmak üzere farklı millet ve dinlere mensup militanlara rastlamak mümkündü.”

Zaman gazetesi, 19 Kasım 2006: ‘Çatışmada ölen PKK’lılar sünnetsiz çıktı’

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, 20 Ağustos 2007: “Mesela, bazı PKK'lılar sünnetsiz çıkıyor. TİKKO ve PKK terör örgütlerinin içinde yer alan insanların birçoğu, Ermeni dönmesi Kürtlerden oluşuyor.”

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5 Şubat 2008: “Ele geçirilen bu teröristlerin büyük çoğunluğunun yabancı ve sünnetsiz olduğu, yapılan ilk inceleme ve tıbbi araştırmada ortaya çıkmıştır.”

Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, 12 Ocak 2009: “PKK, Kürt kökenli kardeşlerimi temsil eden bir örgüt olmayıp, bir Ermeni örgütüdür. Bu tezimi, ele geçen terör örgütü mensuplarının sünnetsiz oluşu doğruluyor.”

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 21 Ağustos 2010: “Ermeni terörü ile PKK terörü arasında yakın işbirliği var. Zaten bir kısım teröristlerin sünnetsiz olması, size çok şey ifade ediyor demektir.”

Sözcü gazetesi, 11 Ağustos 2015: “Eylemi PKK gerçekleştirdi, terörist sünnetsiz çıktı.”

Etiketler

Ermeni PKK ASALA Sünnet


Yazar Hakkında

1990 İstanbul doğumlu. Kültür sanat, müzik, insan hakları ve güncel politika haberleri yapıyor.