Erdoğan katliama ilişkin DDK'yı görevlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiyalı mevkidaşı Sauli Niinistö’le yaptığı ortak basın toplantısında, Ankara’daki bombalı saldırı için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) görevlendirdiğini belirtti.

Erdoğan şunları söyledi: 

'Mutlaka zaafiyet vardır'

"Ülkemizde faili meçhuller dönemi uzun yıllar önce kapandı. Diğer olaylar gibi bu hadise de titizlikle araştırılıyor, araştırılacak. Eylemi yapanlarla ilişkiler belirlenecek, suçlular adalete teslim edilecektir. Hükümetimiz bu çalışmaları sürdürüyor. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı olarak ben de şu anda Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim ve Devlet Denetleme Kurulumuz da bu konuyu ayrıca onlarda farklı bir bakış açısından ele almak suretiyle Anayasamızın 108'inci maddesinin verdiği yetki ve görevi istinaden kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasının talimatını verdim.

"Mutlaka bir yerlerde bir zafiyet, eksiklik vardır. Eksikler neredendir, bunların üzerine gidilecektir. Her olayda hemen istifa mekanizmasını çalıştırma yaklaşımı doğru değildir. Biz devlet yönetiyoruz ve insanız. Hepimizin hatası olabilir. Bunu söyleyenler istifa mekanizmasını bu kadar kolay yakıştırıyorlarsa, siz siyasi partiyi iktidara taşıyamıyorsanız neden istifa etmiyorsunuz."

Erdoğan saldırının Suriye kaynaklı olabileceğini de söyledi:

"DNA testleri yapılırken. Günler, haftalar öncesine gidilip, istihbarat örgütünün vermiş olduğu, ülkemize girerek, değişik eylemlerde bulunmaya yönelik bazı hazırlıkların yapıldığı ki, bu Suriye kaynaklı olduğuna dair burada bazı istihbaratlar var. İstihbarat örgütü bize taşır. Tüm bunların sonucunda eksiklerimiz nerede bunun üstüne gidilecektir."

Meydana karanfil bıraktı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö bombalı saldırının yaşandığı Ankara Garı Meydanı'na karanfil bıraktı.

Erdoğan ve Niinistö patlamaların yaşandığı alana karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Erdoğan ve Niinistö'nün alandan ayrılmasın ardından İçişleri Bakanı Selami Altınok'ta patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktı.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında