Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Yüksekdağ ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşmeye gelişinde Kılıçdaroğlu'nu, Demirtaş ve Yüksekdağ makamın girişinde karşıladı. 

Kılıçdaroğlu, Ankara'daki katliamın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'dan randevu talep etmiş, Bahçeli görüşme isteğine olumsuz yanıt vermişti.

Görüşmeye CHP Grup başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel de katılıyor.

Kılıçdaroğlu: Gerginliği yaratan da sona erdirecek olan da siyaset kurumu 

Kılıçdaroğlu toplantı sonrası gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

Ayrışan siyaset bizi bu noktaya getirdi. Bu ziyaret bizim için çok önemliydi. Keşke bütün siyasi partiler yapabilseler. Gerginliği yaratan siyaset kurumu, gerginliği sona erdirecek olan da siyaset kurumundur.

"Kaç kişi ölecek ki bu bakanlar istifa etsin?"

Davutoğlu’nun ‘Terörristler Suriye’den geldikleri için takip edilemedi’ açıklaması da sorulan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Davutoğlu olayların yoğunluğu altında ezilen bir kişi. Açıklamaları ciddi çelişkilerle dolu. Büyük bir endişeyle izliyorum. Olay sanki Suriye sınırında toprakları içinde oldu.. Olay Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 500 metre mesafede oldu. Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. Ne söylediğini bilmeyen bir Başbakan, önlem almayan bir İçişleri Bakanı, gülümseyen bir Adalet Bakanı var. Siyasette ahlak vardır. Yönetimde ciddi zafiyet göstermişseniz bırakacaksanız. Kaç kişi ölecek ki bu bakanlar istifa etsin?"

Demirtaş: Bir siyasi sorumlu ancak bu kadar pişkin davranabilir

"Her şeye rağmen asla karamsar olmaya gerek yok. Barış dolu bir geleceği yaratmak için heyecanla bakmaya devam etmek zorundayız. Bugünkü görüşmede bu konulara dair görüşlerimizi paylaştık. Sayın Kılıçdaroğlu’na Ankara katliamı sonrası girişimlerini önemli bulduğumuzu ifade ettik. sayın başbakanın dışlayıcı, hesap vermekten uzak, suçlayıcı tavrı hükümete hakim olmadıklarını, yönetim boşluğu olduğunu ortaya koyuyor. Kılıçdaroğlu ana muhalefet lideri olarak muhalefetin sorumluğunu getiren biri olması bizim için takdire şayan. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Diyaloğa kapalı bir parti değiliz. Bu siyasetçi olmanın doğasına aykırı. Bu girişimler partimiz tarafından sürdürülecek."

Davutoğlu’nun ‘Demirtaş açıklamasında hatalı olduğunu kabul ederse görüşebilriz’ açıklamasına cevaben:

"Hükümet boşluğu var. Türkiye şu anda bir geçiş dönemi yaşıyor. Geçici başbakan özür dilemesi gerekenin kendisi olduğunun farkında değil. Hala bizden özür bekliyor. Sizi koruyamadık diyerek özür dilemesi gereken kişi bizden özür bekliyor. Allah akıl fikir versin ne diyeyim."

"Zafiyet yoktur" açıklaması bizi daha da şüphelendiriyor

"Faillerin Suruç ve Diyarbakır katliamıyla bağlantılı olduğunu savcılık bizimle paylaşmıştı. Buna inanan etkili edil bir soruşturma yapabilecek savcılar bütün gerçekleri ortaya çıkarabilir. siyasi sorumluluk hükümettedir, hukuki sorumluluk da bu bağlantıları kuran devletin içinde görevlilerindendir. Hükümet bu kararı aldı demiyoruz. Ama devlet içinden bunu yapanlar var. Şimdi Davutoğlu’nun can havliyle hayır zafiyet yoktur demesi bizi daha da şüphelendiriyor. Sen hangi soruşturmaya dayanarak bunu diyebiliyorsun? Olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılmayacağı yönünde endişeliyiz. Aileler size şikayet edip çocuklarını getirilmesini istediler. Siz hep kolladınız onları öfkeli çocuklar dediniz. Kimi sorumlu göreceğiz? HDP özür dilesin noktasına geldik. Bir siyasi sorumlu ancak bu kadar pişkin davranabilir. "

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında