Tahir Elçi serbest bırakıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, tutuklama talebiyle gönderildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, tutuklama talebiyle gönderildiği mahkemece serbest bırakıldı. Elçi'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. 

Tahir Elçi, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin hakkında verdiği yakalama kararı üzerine gece saat 02.00 sıralarında Diyarbakır Barosu Adli Yardım Bürosu'nda gözaltına alınmıştı. 

Bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle mahkemeye sevk edilen Elçi, zırhlı polis aracı, TOMA ve iki minibüs çevik kuvvet polisi eşliğinde Diyarbakır Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Ekim'de CNN Türk'te bir programa katılan Tahir Elçi'nin "Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir'' sözleri nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

Tahir Elçi: Linç kampanyasına Bakırköy Savcılığı da katıldı 

Tahir Elçi, adliyede serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Elçi, yaptığı açıklamada Kürt mesesinin özgürce konuşmadan çözüme kavuşamayacağını hatırlattı; “birtakım dayatmacı tavırlardan kurtulup özgürce konuşmamız gerekiyor” dedi. 

Elçi şunları söyledi:

“30 yılı aşkın süredir devam eden, toplumuzun maddi ve manevi kayıplarına yol açan bir meseleyle ilgili her gün düşünen, fikir üreten, çalışan, öneride bulunan, eleştiren bir insanım. Sorunun merkezinde yer alan, önemli bir meslek örgütünün başında bulunan bir kimseyim. Sorunu ilikleirimize kadar hissederken, süreci kendi fikirlerimiz kendi önerilerimiz, kendi kavram dünyalarımla ifade etme hakkımıza sahip olmalıyız.”

Yaptığı açıklama nedeniyle linç kampanyasına maruz kaldığını belirten Elçi, tutuklama istemiyle bu lince Bakırköy Savcılığı’nın da katıldığını söyledi.

Elçi, “ifade özgürlüğünün halen büyük bir baskı altında olduğu, bir meslek örgütü başkanının medyada sarf ettiği birkaç cümlenin bile hemen ceza soruşturmasına uğramasını hep birlikte izledik” dedi.

Destek olanlara teşekkür eden Elçi, Diyarbakır Barosu adına silahların susması ve diyalog yollarına dönülmesini taleplerini tekrarladı.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları

Etiketler

Tahir Elçi


Yazar Hakkında