Tahir Elçi'nin ön otopsi raporu açıklandı

Diyarbakır'da öldürülen Elçi'nin ön otopsi raporuna göre silah uzak mesafeden ateşlendi. Başbakan Davutoğlu saldırıya ilişkin iki ihtimalden bahsetti.

Sabah saatlerinde Diyarbakır'da öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ön otopsi raporu açıklandı. Rapora göre silah uzak mesafeden ateşlendi ve Tahir Elçi'nin ensesinden kafasına isabet etti.

Saldırının ardından açıklama yapan Başbakan Davutoğlu iki ihtimalden bahsetti. Davutoğlu şöyle konuştu:

"İki ihtimal söz konusu. Bu terör saldırısı sonrasında Sayın Tahir Elçi'ye dönük olarak bir suikast gerçekleşmiş olması, böyle bir durum varsa mutlaka araştırılarak kim bunu yaptıysa ortaya çıkarılacaktır. Ama kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil, hedef Türkiye'dir. Teröristlerin polisimize saldırmasıyla Tahir Elçi'nin öldürülmesinde, ikisinde de hedef aynıdır. Türkiye'deki barış ve huzur ortamına yönelik bir saldırıdır.

İkinci ihtimal ise teröristlerin saldırı sonrasında ortaya çıkan, 100 metre mesafede, çift yönlü olarak polisimizin de kalabalığı koruma saikiyle teröristlere karşı ateş açması söz konusu. Bu iki ateş arasında Sayın Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesi. Böyle bir durum varsa balistik incelemeler neticesinde ortaya çıkar ve kesinlikle şeffaf bir şekilde kamuoyumuzla paylaşılır. Hiç bir şekilde bu konunun üstünün örtüleceği veya bu konuda gizli bazı unsurlar olduğu ve bu varsayım üzerinden toplumumuzu Diyarbakır'daki vatandaşlarımızı tahrik etmeye kalkışanlara buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum. Biz faili meçhullere izin vermedik, vermeyiz. Ancak bu olaylar üzerinden eğer Türkiye'de yine bir kargaşa ortamı çıkartılmak istenirse buna karşı da kayıtsız kalmayız."

Saldırının ardından olay yerine inceleme yapmak amacıyla giden Başsavcılık ve Diyarbakır Barosu üyelerinden oluşan heyete ise ateş açıldı. Olayda  iki polis memuru yaralandı.

Elçi'nin öldürülmesi sonrası Galatasaray Meydanı'nda toplanan kalabalığa ise polis gaz ve su sıktı. İzmir ve Diyarbakır'da da yurttaşlar Elçi'nin öldürülmesini protesto etmek için sokağa çıktı.

Etiketler

Tahir Elçi