Yüksek: ‘Baskın bir gözdağı ve biz bunu farkındayız’

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, parti binalarına öğlen saatlerinde yapılan baskının hukuk dışı olduğunu ifade ederek, baskın yapan polislerin çıkarken uzun namlulu silahlar ve tabancalarla havaya ateş edildiğini söyledi.

Bugün öğle saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü binası, polisler tarafından basıldı. İki akrep tipi zırhlı araç ve otobüsle binaya gelen TEM polisleri, içeriye girerek arama başlattı.  Basının içeriye girmesine izin verilmedi, , baskının ihbar üzeri yapıldığı öne sürüldü.

DBP Diyarbakır İl Binasına yapılan baskında iki genç gözaltına alındı. Polis, baskının ardından il binasından uzaklaşırken ise havaya ateş açtı.

Baskın sonrasında açıklamalarda bulunan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, baskın gerekçesinin “uyduruk” olduğunu söyleyerek, baskının hukuk dışı olduğunu savundu. Yüksek, “Buradan ayrılırken ellerinde uzun namlulu silahlar ve tabancalarla havaya ateş ederek buradan ayrıldılar. Bizi korkutamayacaksınız, mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.  İmctv’ye açıklamada bulunan Kamuran Yüksek, şunları söyledi:

“Direnmeye devam edeceğiz”

 “Partiyi basarken şikâyet olduğunu öne sürdüler. Biz de şikâyetçiyiz, AKP’den şikayetçiyiz. Buyurun bakalım AKP’yi arayabiliyor musunuz? Böyle şey olabilir mi? Bir şahısın şikâyetiyle parti basılabiliyorsa, yüzbinlerce insan da AKP’den şikâyetçidir, buyurun arama yapın. Uyduruk bir gerekçeyle parti basıldı. İki genç asker kaçağı olduğu gerekçeyle gözaltına alınıyor. Bu kadar basit bir gerekçeyle parti basılıyor. Her an her dakika halkımızla birlikte AKP cuntasına ve darbesine karşı direnmeye devam edeceğiz.”

“Türkiye’de hukuk kalmadı”

 “Türkiye’de hala demokrasi olduğu ifade ediliyorsa siyasi partiler böyle basılamaz. Siyasi partiler anayasa ile kurulmuş kurumlardır. TBMM nasıl anayasa ile kurulmuşsa siyasi partiler de öyle kurulmuştur. Kim nasıl keyfi olarak Meclis’i basamıyorsa siyasi partileri de basamaz. Bütün olan bitenin gösterdiği şudur; Türkiye’de demokrasi ve hukuk diye bir şey kalmamıştır. Sadece ve sadece AKP cuntası var. AKP hükümeti ülkeye el koymuş, darbe yapmış ve halkımıza karşı da bir savaş yürütüyor. Kurumumuz da bu çerçevede basılmıştır.”

"Gözdağı ve bunun farkındayız”

"Bu bir gözdağı ve biz bunu farkındayız. Buradan ayrılırken ellerinde uzun namlulu silahlar ve tabancalarla havaya ateş ederek buradan ayrıldılar. Bunun ne demek olduğunu biliyoruz. Kurşun yağmuruna tutarak buradan ayrıldılar. Demokrasi ve hukuk yok, bunu kimse savunmasın. Bizi korkutamayacaksınız, mücadelemize devam edeceğiz ve kazanan da halkımız olacaktır.”

 

Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında