Analar ağlıyor: “Kim verecek çocuğumun hesabını?”

Ankara’da Pazar günü meydana gelen ve 37 kişinin öldüğü bombalı saldırıda hayatına kaybedenlerden 13 kişi, bugün Türkiye’nin çeşitli yerlerinde toprağa verildi. Törenlerde acı ve öfke vardı.

13 Mart Pazar akşamı Ankara Kızılay’daki Güvenpark’ta bombalı araçla yapılan saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapılan Elif Gizem Akkaya Giresun’da, Zeynep Başak Gülsoy, Destina Peri Parlak, Elvin Buğra Arslan, Cemal Özdiken, Dorukan Yusuf Özdemir, Fehmi Çetinkaya, Atakan Eray Özyol ve Nusrettin Can Ankara’da, Kerim Sağlam Tokat’ta, Ayşe Bilgilioğlu Sivas'ta, Mehmet Alan İstanbul’da, Ozancan Akkuş Gaziantep’te toprağa verildi.

Ailelerden tepki

Karşıyaka Mezarlığı Camisinde öğle namazı sonrası patlamada yaşamını yitiren sekiz kişinin cenaze töreni beraber yapıldı. Cenaze töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu notuyla gönderilen çelenkler de ölenlerin ailelerinin tepkisi üzerine ters çevrildi. Törende, çelenk camiye getirildiği esnada da “Hükümet istifa” sloganları atıldı.

Destina Peri Parlak

Patlamada hayatına kaybeden lise öğrencisi Destina Peri Parlak’ın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenaze töreninde annesi Asiye Parlak kızının tabutuna sarılarak “Çok kötü bu dünya. Gel hadi, n’olur. Seni koynuma alayım, n’olur” diye ağladı. Anne Parlak, “Katilsiniz, bizim çocuklarımızı alıyorsunuz. Anaları ağlattınız, yüreğimizi dağlattınız. Benim kızıma nasıl kıydınız? 16 yaşında daha” diye gözyaşı döktü. Anneyi yakınları sakinleştirdi. 16 yaşındaki Destina Peri Parlak, Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi’nde 10’uncu sınıf öğrencisiydi. Babasını anne karnındayken kaybetmişti, üniversiteye hazırlanıyordu. Anne Parlak, “Bu dünya çok güvensiz, ben seni daha güvenlik bir yere gönderiyorum yavrum. Seni babana gönderiyorum, baban bakacak sana bundan sonra” diye gözyaşı döktü.

Elvin Buğra Arslan

Patlamada ölen 20 yaşındaki Elvin Buğra Arslan’ın annesi ise cenaze töreninde, “Benim oğlumun katili bir vampir. Kana doymayan bir vampir” diye isyan etti.

Fenerbahçe ve Gençlerbirliği altyapılarında basketbol ve futbol eğitimi alan, Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü öğrencisi Elvin Buğra Arslan, Karşıyaka Mezarlığı’ndan son yolculuğuna uğurlanan cenazeler arasındaydı.

Anne Nalan Arslan, “Bu ismi asla unutamayacaksın vampir” diye isyan etti, anne Arslan “Bakın, gözlerindeki ışığa bakın. Benim oğlumun gözünün ışığını söndürdüler. Karanlıklarda kalacaklar. O kıvılcımı ben yakacağım” diye ağladı. Elvin’in dayısı, Davutoğlu’nun çelengi geldiğinde, “Hiçbir siyasetçi istemiyoruz” diye tepki gösterdi. Bu tepki üzerine, Başbakan’ın çelengi ters çevrildi. Baba Yusuf Arslan da Başbakan Ahmet Davutoğlu ismiyle gelen çelenge tepki olarak, “Ne çelenk gönderin ne böyle evlat gönderin” ifadelerini kullandı.

Ozancan Akkuş

Patlamada ölen Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi Ozancan Akkuş da Gaziantep’te defnedildi. Cenazede baba Mehmet Nuri Akkuş, “'Ozanım, Ozanım sessiz Ozanım” diye feryat ederek sinir krizi geçirdi. Kardeşi ise abisinin tabutunu öptü, “Baktığım ilk dava senin davan olacak ağabeyciğim” diye konuştu. Anne Senem Akkuş da sinir krizi geçirdi.

Kemal Bulut

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut’un babası Kemal Bulut da, Ankara patlamasında hayatını kaybetmişti. Kemal Bulut’un cenazesi Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesindeki toprağa verildi. Oğul Umut Bulut, “Söyleyeceğim fazla bir şey yok. Gerçekten çok farklı duygular içindeyim. Anda fazla bir şey söyleyemem. İnşallah, babamın mekanı cennet olsun. Babamla en son Anakara'daki Gençlerbirliği maçından sonra görüştük. Ben kendisini İstanbul'a döndükten sonra telefonla çok kez aradım, cep telefonu çalıyor ama açmıyordu. Babamın terör saldırısında hayatını kaybettiğini ertesi gün sabah öğrendim. Çok üzgünüm” diye konuştu. Kemal Bulut’un cenaze töreninde kriz geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Gizem Akkaya

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya, Giresun Keşap ilçesi Gönüllü köyünde toprağa verildi. Kızının tabutuna sarılan anne Gülten Akkaya,  “Allah sana şehitlik mertebesini, bana da şehit annesi olmayı nasip etti. Ben seninle gurur duyuyorum yavrum. Ben melek yüzlü şehidin annesiyim. Allahım onun kanını yerde bırakma, canilerin hepsini yok et. Kızımı bu durumlara düşürenlerin canını al. Bu acılar son olsun, evlatlar ölmesin. Benim kızım çok onurlu, gururlu, iyilik meleği bir kızdı. Onu yaktılar, beni yaktılar. Tek suçu durakta otobüs beklemekti. Kim yaktıysa bizleri Allah da onları yaksın” diyerek ağladı.

 Zeynep Başak Gülsoy

Zeynep Başak Gülsoy’un annesi Asiye Gülsoy da cenaze töreninde “Kim verecek çocuğumun hesabını? Benim altın saçlı yavrumu nasıl toprağa vereceğim, nasıl?” diye ağıt yaktı.

Kerim Sağlam

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Kerim Sağlam da Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü son sınıf öğrencisi olan Kerim Sağlam için sabah saatlerinde cemevinde tören düzenlendi. Oğlunun tabutu başında “Yavrum İtalya'ya gidecektin, mekanın cennet olsun yavrum" diye ağlayan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Abla Damla Sağlam, “Ben öleydim kardeşim ben öleydim” derken, diğer abla Pınar Sağlam ise, “Kerim” diye gözyaşı döktü.

Ayşe Bilgilioğlu

66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi de Sivas Şarkışla ilçesi İğdecik köyünde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Üç çocuk annesi Ayşe Bilgilioğlu’nun cenazesinde çocukları Naci, Mehmet ve Ahmet Bilgilioğlu gözyaşı döktü. Ayşe Bilgilioğlu’nun aynı patlamada yaralanan eşi Bahattin Bilgilioğlu'nun hayati tehlikeyi atlattığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Mehmet Alan

26 yaşındaki Mehmet Alan, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi’nde çalışan Mehmet Alan’ın cenazesinde taziyeleri baba Hacı Murat Alan kabul etti. Tabutun üzerine taraftarı olduğu Karagümrükspor'un atkısı ve flaması konuldu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında