Diyarbakır, Newroz piroz be

Diyarbakır'daki izinle yapılan Nevroz kutlamaları başladı. Nevroz alanı kutlamaya gelenlerle dolarken, polis ekiplerinin güvenlik gerekçesiyle alana gelenleri sıkı aramadan geçirdikten sonra alana alıyor.

Özellikle Sur’da çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği Diyarbakır'da Nevroz kutlaması başladı. Diyarbakır'da kutlama alanına dev bir platform kuruldu. Alana girişler, beş giriş kapısından yapılıyor ve alana girenlerin üstü görevliler tarafından aranıyor.

Alanın dışında 5 bin 205 polis görev yapıyor. Kutlamaya gelenlerin içeri girişi beş ayrı kontrol noktasından sağlanırken, Nevroz etkinliği için görevlendirilen 5 bin kişi alan içinde görev yapıyor, 300 kişi de platform ve protokol tribünün olduğu yerde güvenliği sağlıyor. Güvenlik önlemlerinden dolayı alana seyyar satıcılar alınmadı. Terörle mücadele, asayiş ve trafik şubelerine bağlı 300 polis de 10 ayrı noktada uygulama yaptı.

Gültan Kışanak: Bize umutsuzluk yakışmaz

Tören alanında ilk konuşmayı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak yaptı. Kışanak konuşmasında, “Umudumuz özgürlükte, özgür bir gelecekte. Bize umutsuzluk yakışmaz” ifadelerini kullandı. Kutlamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDK Eş Başkanı Gülistan Koyiğit, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in birer konuşma yapması bekleniyor.

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında