Çocuk istismarıyla ilgili ortak araştırma önergesi

AKP tarafından reddedilen ‘çocuk istismarının engellenmesine yönelik komisyon’ önerisi için ortak araştırma önergesi verilecek. AKP Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirterek, önergenin yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

 MHP'nin, çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapılması konusundaki önergesinin gündeme alınması TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. Ancak daha sonra bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP, HDP ve MHP gruplarıyla varılan mutabakat çerçevesinde çocuk istismarıyla ilgili ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirterek, önergenin yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, MHP'nin çocuk istismarının araştırma önerisini milletvekillerinin oyuna sundu. Aydın'ın, önerinin kabul edilmediğini açıklaması üzerine, muhalefet milletvekilleri sonuca, alkışla tepki gösterdi.

Araştırma komisyonu kurulacak

Bu gelişmelerden sonra bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, CHP, HDP ve MHP gruplarıyla varılan mutabakat çerçevesinde çocuk istismarıyla ilgili ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirterek, önergenin yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün TBMM Genel Kurulunda çocuk istismarıyla ilgili tartışmalar yaşandığını belirterek, "Bu tartışmalar esnasında mesele, kimi zaman siyasi rekabet konusu haline de gelir gibi oldu. Esasen bunu biz istemediğimiz gibi, diğer partilerin de istemediğini biliyoruz. Çünkü, bazı hassasiyetler ortaktır ve siyasi farklılıklar ötesinde herkesin sahip çıkması gereken değerlerdir" dedi.

Akşam saatlerinde, CHP, HDP ve MHP grup başkanvekilleriyle görüştüğünü ifade eden Bostancı, üç muhalefet grubuyla da çocuk istismarı konusunda verilecek ortak bir önergeyle, Parlamento çatısı altında araştırma komisyonu kurulması ve konunun incelenmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, çocuk istismarıyla ilgili araştırma önergesinin yarın Genel Kurulda, Kişisel Verilerin Korunması Tasarısı'ndan önce görüşüleceğini belirterek, önergenin tamamlanmasının ardından tasarının görüşmelerine devam edileceğini söyledi.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

çocuk istismarı


Yazar Hakkında