Sarkisyan üç üst düzey yetkiliyi görevden aldı

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nda ve Silahlı Kuvvetleri'nde üst kademelerde görev yapan üç kişiyi görevden aldı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan dört gün süren Azerbaycan – Karabağ savaşından sonra ülkede eleştirilmeye başlanan Ermenistan istihbarat, muhaberat ve ordu destek birimlerinde çalışan üst düzey görevlilerden üçünü bugün imzaladığı kararnameyle görevden aldı. Görevden alınanlar arasından Ermenistan Savunma Bakanlığı'nda ve Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan üst kademe yöneticiler var.  

Nisan başında Karabağ-Azerbaycan temas hattında yaşanan dört günlük savaştan sonra ülke içinde Ermenistan Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetleri ile ilgili eleştiriler başladı. Eleştiriler özelikle istihbarat, muhaberat ve ordu destek birimlerine yöneldi. Bugün ise Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan imzaladığı kararnameyle Ermenistan Savunma Bakanı Yardımcısı, Teknik Destek Birimi Başkanı Alik Mirzabekyan, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanı Arşak Karapetyan ve Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Muhaberat Birimi Müdürü ve Elektronik Sistemleri Kontrol Müdürü Gomitas Muradyan’ı görevlerinden aldı. 

Kategoriler

Güncel Ermenistan Gündem



Yazar Hakkında