Musul'dan kaçış

ISİD’ın Musul’u ele geçirmesinden sonra, Musul çevresinde çatışmalar devam ediyor. Bölgeden kaçış başladı. Erbil, sığınmacılar için kamp hazırlıklarına başladı. Yaklaşık 500 bin kişinin evlerini terk ettiği bildirildi.

Irak’ın en büyük kentlerinden biri olan Musul’da çatışmalar devam ediyor. Bölgede çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisi geliyor. 

Uluslararası Göç Örgütü, Irak Şam İslam Devleti örgütünün ele geçirdiği Musul'da şiddetin artmasından endişe eden yaklaşık 500 bin kişinin evlerini terk ettiğini açıkladı. Örgüt, kentte çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu ve kentte araç kullanılması yasak olduğu için insanların yürüyerek kenti terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Musul’un yanı sıra IŞİD Kerkük'ün güneydeki bazı ilçelere saldırdı. Çok sayıda ilçe ve köy IŞİD’e teslim oluyor. Kerkük çevresinde ki Riyad ve Havice ilçeleri IŞİD’in denetime geçti.

IŞİD militanları, Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesine doğru yola çıktı. Haberi alan peşmerge güçleri, ilçeye gelerek bölgeyi kontrol altına aldı.

İki tugaydan oluşan peşmerge gücü ilçenin dört bir yanını sararak IŞİD'in ilçeye sızmasını engellemeyi amaçlıyor. Son gelişmeye ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdul, ilçesindeki güvenlik durumun giderek kötüye gittiğini söyledi.

Abdul, 'Tuzhurmatu ilçesine bağlı Süleymanbeg nahiyesi, Yengice ve Bastamlı köyleri IŞİD'in kontrolüne geçti. Bunun üzerine iki tugay oluşan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı güvenlik güçleri ilçeye geerek ilçenin güvenliğine katkı yapacak' diye konuştu.

Arap Birliği saldırıları kınadı

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Musul'a yönelik saldırısını kınadı.

KCK ise yaptığı açıklamada IŞID’e karşı her türlü desteğe ve aktif savaşa hazır olduklarını açıkladı. (UG)

Kategoriler

Güncel Gündem