13 ilde operasyon

Ağırlıklı olarak IŞİD ve PKK gençlik yapılanmalarına yönelik olarak 13 ilde operasyon düzenlendi. Sabah karşı düzenlenen operasyonda 251 kişi gözaltına alındı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Operasyonun ağırlıklı olarak IŞİD ve PKK'nin gençlik yapılanmalarına yönelik olduğu öğrenildi. 

Anadolu Ajansı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlediğini duyurdu.

İstanbul Bağcılar'daki operasyonda çıkan çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede düzenlediği eş zamanlı operasyonda 2 bini Çevik Kuvvet polisi olmak üzere yaklaşık 10 bin personel görev aldı.

İstihbarat, Özel Harekat şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekiplerin yanı sıra Yunus timleriyle çok sayıda polis helikopterinin destek verdiği operasyonda 140 adrese baskın düzenlendi.

Çatışmada 1 kişi öldü

Operasyonun İstanbul - Bağcılar ayağında,  polisle çatışmaya giren bir kadın öldürüldü. Hayatını kaybeden kadının DHKP-C üyesi olduğu bildiriliyor.

Alınan bilgiye göre, Bağcılar Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese girmeye hazırlanan Özel Harekat polislerine, içeriden ateş açıldı.

Kısa süreli çatışma sonrası terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadının öldürüldüğü ve saldırıda kullandığı silahının ele geçirildiği öğrenildi.

 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında