Operasyonlarda gözaltı sayısı 888'e çıktı

Ülke genelinde, aralarında IŞİD, DHKP/C, PKK ve gençlik yapılanması YDG/H’nin de bulunduğu örgütlere yönelik 34 ilde düzenlenen operasyonlarda 4 günde 888 kişi gözaltına alındı.

Pazartesi sabahı IŞİD'e yönelik Ankara ve Mersin'de Pazartesi günü düzenlenen operasyonlarda 15'i yabancı uyruklu 22 kişi gözaltına alındı. Aynı saatlerde Adıyaman'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda ise 15 kişi gözaltına alındı. 

‘IŞİD yöneticileri’ gözaltında 

Örgütün Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Abdulla Abdullayev ve İstanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu öne sürülen ve "Ebu Hanzala" kodlu Halis Bayancuk da önceki operasyonlarda gözaltına alınanlar arasındaydı. 

Pazar günü, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenleyecekleri ve PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H mensubu oldukları öne sürülen 6 kişi yakalandı. İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Eyüp, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Sarıyer, Kağıthane ve Beyoğlu başta olmak üzere 26 ilçede eş zamanlı operasyon düzenlendi. 140 adreste yapılan aramalarda 37'si yabancı uyruklu toplam 104 kişi gözaltına alındı. 

Belediye meclis üyesi tutuklandı

Siirt'te ise YDG/H üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda biri kadın 4 kişi yakalandı. HDP'li Siirt Belediye Meclisi üyesi Şemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu, PKK’nın dağ kadrosuna eleman kazandırmak iddiasıyla gözaltına alındı. Aykaç ve Koyuncu emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Adıyaman’da denetimli serbestlik

Adıyaman'da IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i denetimli serbestlik şartıyla olmak üzere tamamı salıverildi.

Adana’da IŞİD tutuklaması

Adana İl Emniyet Müdürlüğü, kente bombalı eylem yapmaya geldiğini belirledikleri IŞİD üyesi H.G.'nin tutuklandığını açıkladı.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında