H. Çelik: 'Başbakan sürecin hızlanması gerektiğine işaret etti'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 28 Şubat operasyonlarıyla ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Başbakan'ın 'Bu dalgalar Türkiye'yi boğar, rahatsızız' şeklindeki açıklamasını savcıların yargıya müdahale olarak algılamayacağını söyledi.

'Savcılar da herhalde bundan farklı düşünmüyordur.' diyen Çelik, Başbakan'ın bu sözlerle sürecin hızlanması gerektiğine dikkat çektiğini ifade etti. Ardından Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Kurulu'nda söylediği ifadelerin altını çizdi: 'Soruşturma piyonlar dahil gerçek faillerin hepsine doğru gitmelidir.'

Başbakan sürecin hızlanmasını kastetti

Hüseyin Çelik, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözlerine açıklık getirdi. Çelik, 'Sayın Başbakan, 'Piyonlar dahil gerçek faillerin hepsine kadar gitmelidir' dedi. Ama bu çok seri yapılmalıdır, Türkiye her gün böyle dalgalarla uyanmamalıdır. Bu sabahtan akşama bitecek anlamına gelmiyor. Sayın Başbakan böyle bir hassasiyetten söz ediyor' dedi. AK Parti Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında konaya ilişkin soruları yanıtlayan Çelik şunları söyledi: 'Sayın Başbakan'ın söylediği şudur; Sürekli dalga olursa bütün kıyılar harap olur. Dalgalı zamanlar olacaktır. Sayın Başbakan sürecin hassasiyetine, hızlanması gerektiğine yasal mevzuat çerçevesi içinde yapılması gerekenlere daha önce de işaret etti. Kurunun yanında yaşın yanmaması gerektiğiyle ilgili hepimizin müşterek hassasiyetleri var bunu söyledik. Sayın Başbakan MÜSİAD'ın İstanbul'daki genel kurulu esnasında söyledi. 'Piyonlar dahil gerçek faillerin hepsine kadar gitmelidir' dedi. Daha net bir ifade olabilir mi?' 

'TSK artık bildiri yayınlamamalıdır'

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Genelkurmay Başkanlığı'nın son günlerde birbiri ardına yayınlanan bildirilere değinen Çelik, Silahlı Kuvvetler'e hakaret içeren saldırılar olduğu zaman Genelkurmay Başkanı'nın ya da Milli Savunma Bakanı'nın yargıya başvurma hakkının bulunduğunu söyledi. Aynı şekilde özlük haklarının düzeltilmesini isteyen emekli astsubaylara Genelkurmay'ın bir bildiri ile karşılık vermesini de 'hoş olmadı' sözleriyle doğru bulmadığını bildirdi. Çelik, 'Bildiriyle vatandaşa muhatap olma veya şuna buna muhatap olma dönemi artık kapanmalıdır. Konu ne olursa olsun Silahlı Kuvvetler ikide bir bildiri yayınlamamalı. Aslında hiç yayınlamamalıdır' dedi.

'CHP bildiriye karşı değil'

Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrının 'bildirilere karşı olmak' şeklinde sunulmasına ise itiraz etti. Tam tersine, Kılıçdaroğlu'nun, askerin kendisini darbeye teşvik edenlere karşı bildiri yayınlamasından rahatsız olduğu için eleştirdiğini savundu. AK Parti Sözcüsü, 'Herkes şuna sevindi; ilk defa CHP bir bildiriye karşı duruş sergiledi. Fakat CHP bildiriye karşı bir duruş sergilemedi. CHP, bizim alıştığımız TSK bildirisine tepki göstermemiştir. Askeri darbeye teşvik edenlere karşı TSK bir bildiri yayınlamıştır, bundan rahatsız olmaktadır.

Kategoriler

Güncel Gündem