Agos'ta bu hafta

Agos'un 15 Haziran tarihli sayısından öne çıkan haberler, söyleşiler, yorumlar...

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

GÜNCEL

* Tanıklar ne anlattı?

Hrant Dink Cinayeti Davası’nda müdahil avukatlardan Hakan Bakırcıoğlu tanıkların mahkemede anlattıklarını değerlendirdi.

* Antep-Halep-İstanbul-Yerevan hattından Garo’nun aşırı güzel hikâyesi

(YEREVAN) Her ne kadar canlarını, çocuklarını kurtarmak için çoğu zaman büyük bir sıkıntıyla kendilerini Ermenistan’a atsalar ve çeşitli zorluklar çekseler de artık Halepli ve bir kısım da Beyrutlu Ermeni’nin evi Yerevan.

*Ödül nöbetini devralan doktorlar Yerevan’a döndü

Bu sene ikinci kez verilen Aurora Uyanan İnsanlık Ödülü’nün sahibi doktor Tom Catena’nın ödül törenine katılabilmesi için, Catena’nın 10 yıldır çalıştığı Sudan’daki iç savaş bölgesine onun yerine sağlık hizmeti vermek amacıyla üç Ermeni doktor gitmişti. Doktorlar nöbetlerini bitirip Ermenistan’a döndü ve izlenimlerini basınla paylaştı.

*“Hrant Dink bir kilometre taşı oldu”

Gazetemiz yazarı Baskın Oran 2 Haziran 2017’de Strasbourg Üniversitesi’nde , Hrant Dink’i anmak için düzenlenen toplantıda onu anlatan bir konuşma yaptı. Oran’ın konuşmasının geniş bir özetini sunuyoruz.

*Evsizlerin umudu William Boyajian

William Boyajian, New York metrosunda gitarıyla çaldığı şarkıları kendisi için değil, çevredeki evsizler veya paraya ihtiyacı olanlar için söylüyor. Boyajian, bir süredir metroda söylediği şarkılardan elde ettiği parayı ‘komşularım’ dediği evsizlere ve paraya ihtiyacı olanlara dağıtıyor. Bağış yapmaya birkaç yıl önce, ABD’de bir gelenek olan ‘New Year Resolution’ (Yeni Yıl Kararlılığı) düşüncesiyle başladığını söyleyen Boyajian’la konuştuk.

* Şaşkın sarkaç

Mehmet Said Aydın'dan 'Define Tefrikası' – üçüncü bölüm.

TOPLUM

* Sahakyan: Gerekçesiz bir kararla karşı karşıya kaldık

Bu yıl 28. kez düzenlenen Rupen Semerciyan Basketbol Turnuvası (RSBT) yine krizle başladı. Son üç yılın şampiyonu Sahakyan lisanslı oyuncu için belirlenen kota ile ilgili bir anlaşmazlıktan dolayı turnuvadan çekilmişti. Bu hafta Sahakyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği’nden açıklama geldi.

*Gözler Ateşyan’ın istifasına çevrildi

Patrik seçimi süreci için Değabah Bekçiyan görevi devralmak üzere İstanbul’a davet edildi ancak Ateşyan henüz Patrik Genel Vekilliği’nden istifa etmiş değil. Agos’a konuşan  Değabah Bekçiyan “İstanbul’a döndüğümde Ateşyan Sırpazan’ın istifasını bekliyorum” dedi. Bekçiyan’ın dönüşüyle adımların da hızlanması ve Valilik’le bir görüşme yapılması bekleniyor

*Bazı kıyafetler şans getirir mi?

Büyükannesi İstanbullu olan, kendisini “çeyrek Türk” olarak gören Candy Gould insanlara giyim açısından kendilerine uygun renkleri ve tonları tavsiye ediyor, bir anlamda herkesin renk analizini yapıyor. Juliet İnan Gould ile bu ilginç sektörün inceliklerini konuştu.

ORTA SAYFA

*“Musul’da atalarım tarafından zaten bana anlatılanları yaşadım”

Uluslararası üne sahip Ermeni fotoğrafçı Antoine Agoudjian Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonuna katıldı ve bir ay boyunca operasyonun tüm aşamaları hem insanı açıdan hem de bir haberci olarak izledi. Agos sayfalarından tanıdığınız, kendisi de bir fotoğrafçı olan Berge Arabian, Agoudjian ile hem savaş fotoğrafçılığı hem Ortadoğu’nun 1915’e kadar uzanan travmatik tarihi hem de bu tarihin Ermeni bir fotoğrafçıda yarattığı bellek üzerine çarpıcı bir söyleşi gerçekleştirdi. Bu söyleşiyi Agoudjian’ın Türkiye’de ilk kez yayınlanan Musul fotoğrafları işliğinde sunuyoruz.

KÜLTÜR SANAT

*Ezel Akay: Sinema salonu sosyal bir ihtiyaç

Yönetmen Ezel Akay’la bu yıl 70.’si düzenlenen Cannes Film Festivali’ne dair konuştuk.

ARKA SAYFA

*‘Dünyaya dağılmış bir Kurtuluş diasporası var’

Araştırmacı yazar Hüseyin Irmak’ın ‘Tatavla’dan Kurtuluş’a’ kitabı Aras Yayınları’ından çıktı. 2003’te yine Aras Yayınları’ndan çıkan ‘Yaşadığım Kurtuluş: İstanbul’da Bir Kadim Semt’ başlıklı kitabın genişletilmiş ve güncellenmiş baskısı olan ‘Tatavla’dan Kurtuluş’a’, semtin 2003’ten 2017’ye kadar yaşadığı değişimi izlemek açısından önemli veriler ve gözlemler içeriyor. Halen Kâğıthane Belediyesi basın danışmanlığı görevini sürdüren Irmak’la, Kurtuluş’u ve Kurtuluşluları konuştuk. 

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta