Agos'ta bu hafta

AGOS’UN SADECE OKURU DEĞİL DESTEKÇİSİ OLUN 

E-GAZETE İÇİN TIKLAYIN 

KİTAP/KİRK'İN EYLÜL SAYISI AGOS'LA BİRLİKTE BAYİLERDE 

GÜNCEL

*AB-Ermenistan ilişkileri hareketleniyor

3 Ekim Pazartesi günü  Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile bir araya gelmek için Yerevan’daydı. 

*DİNK CİNAYETİ DAVASI: Hayal MİT’e mi gidiyordu? 

Dink cinayetinde polis ve jandarma görevlilerinin de aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına 2-3 Ekim tarihlerinde devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Şubesi görevlisi polis memuru Tevfik Cantürk, Samsun İhlas Haber Ajansı muhabiri Muammer Ay, FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün ve eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu savunma yaptı. 

*AB içinde bir bağımsızlık süreci: Katalonya 

Aris Nalcı tüm dünyanın gözlerinin çevrildiği ikinci bağımsızlık referandumuna sahne olan Katalonya’daydı geçtiğimiz hafta. İzlenimlerini Agos için yazdı.

*Sen misin Karabağ’a giden 

Azerbaycan Başsavcılığı'nın çıkardığı, Karabağ'a giden Ufuk Uras, Ali Bayramoğlu, Erol Katırcıoğlu ve Sait Çetinoğlu'yla ilgili tutuklama kararına tepkiler devam ediyor.

*OHAL mağduriyetleri mercek altında

Hak ve Adalet Platformu OHAL KHK'ları sürecinde mağduriyetlerin boyutlarını araştırmak için anket çalışmasına başladı.

TOPLUM

*’Seçim muhakkak yapılacak’

Değabah Karekin Bekçiyan, episkoposluğunun 25. yılı şerefine düzenlenen davette hem Bekçiyan Srpazan’ın Ermeni kilisesi içindeki çalışmalarını hem de Patrik seçimine dair son gelişmeleri konuştuk. 

*Bekçiyan’dan patrik adaylarına mektup

Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan, 85’inci patriklik seçimi çalışmaları çerçevesinde patrik adayı olabilme statüsündeki 11 ruhaniye mektup gönderdi. 

*Bedros Turyan anılıyor

İstanbul Ermeni Edebiyatı içinde ‘Zartonk’ (Aydınlanma) adıyla anılan kuşağa mensup yazar ve şair Bedros Turyan 7 Ekim Cumartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı Surp Haç Ermeni Mezarlığı’nda anılacak

*Nadya-Dikran Gülmezgil Sanat Merkezi sezonu açıyor

*Sahakyan’da açık kapanmadı

*BİN DERT BİR DERMAN  - Öğrenme bozukluğunda ilkokul çağına dikkat

Çocuklarda tanısı ilkokul çağında konan öğrenme bozukluğu, genellikle hiperaktivite ve dikkat bozukluğunun da eşlik ettiği bir problem. Erken teşhisin büyük önem taşıdığı öğrenme bozukluğunu Uzman Psikolog Kristin Minasyan'la konuştuk.  

ORTA SAYFA 

*‘Azınlık gruptan olmak birbirini korumayı getirmiyor, sınıfsal ve kültürel ayrışmalar baki’  

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden Özgür Kaymak’ın dört yıllık bir çalışmanın ardından ortaya çıkan ‘İstanbul’da Rum, Yahudi ve Ermenilerin Sosyo-Mekânsal İnşası’ başlıklı doktora tezi kitaba dönüştü. Geçtiğimiz günlerde Libra Yayınları’ndan çıkan ‘İstanbul’da Az(ınlık) Olmak: Gündelik Hayatta Rumlar, Yahudiler, Ermeniler’ başlıklı çalışmayı konuştuk.  

ARKA SAYFA  

*STANDART’ın dönüşü: Ermenistan’da trienal 

Ermenistan son aylarda önemli bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. STANDART trienalinin ilki ‘The Mount Analogue’ (Analog Dağı) teması ile Ermenistan’ın farklı şehirlerinde izleyicilerin ziyaretine açıldı. 

KÜLTÜR SANAT  

*Sayat Nova’dan Ermenistan’daki ikinci konser dizisi

Sayat Nova Korosu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Yerkum enk Gomidas’ (Gomidas Söylüyoruz) Festivali kapsamında geçen hafta Ermenistan’ın Yerevan ve Gümrü şehirlerinde konserler verdi.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta