Dink cinayeti davası Cuma gününe ertelendi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeni heyeti Dink cinayeti davasında ilk duruşmasını yaptı. Tarafların taleplerini alan mahkeme heyeti, ara kararlarını açıklamak için duruşmayı 28 Eylül Cuma gününe erteledi.

Aralarında dönemin jandarma ve polis memurlarının da yargılandığı Dink cinayeti davasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkemeyi, Emre Efe Şimşek başkanlığındaki yeni heyet yönetti.

Bazı tutuklu sanıkların SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmaya, geçtiğimiz duruşmada tahliye edilerek ev hapsine alınan dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz ve tarafların avukatları da katıldı.

Bu hafta yapılacak olan duruşmalarda tanıkların dinlenmesi bekleniyordu. Mahkeme heyeti, göreve yeni başlamaları nedeniyle tanıkların dinlenmesini bir sonraki duruşmaya erteledi.

Mahkeme heyeti, bugün yapılan duruşmada tarafların taleplerini aldı. Mahkemede söz alan tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep etti. Dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz ise ev hapsinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, talepleri karara bağlamak için duruşmaya 28 Eylül Cuma gününe kadar ara verdi.

Kategoriler

Güncel