Kolekt!f ve muhal!f bir perspekt!f

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali bu hafta, 14 Şubat’ta başladı! Dünyanın birçok değişik yerinden, yeni ve farklı filmleri 12 yıldır izleyiciyle buluşturmayı hedefleyen !f bu sene de sıra dışı filmlerini Keş!f, Sev&Değiştir, Gökkuşağı Filmleri, Ev, Karanlık&Köşeli, Kısalar başlıkları altında sinemaseverlerle buluşturuyor.

Ayrıca, şehirleri ve ülkeleri birbirlerine bağlamayı amaçlayan sinema projesi !f² adı altında, filmler eşzamanlı olarak 31 şehirde farklı seyircilerle buluşabiliyor. 24 Şubat’a kadar bol filmli günler dileğiyle bu haftanın şapgir’i sizlerle...


Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak istersenizagos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.


'Biz iyi ve samimi sinemayı arzuluyoruz'

Türkiye sinemasının biçim ve hikâye açısından kendisini tekararladığını, bir tür tıkanıklık yaşadığını düşünen ve bir manifesto yayınlayan iki genç sinemacı Can Eren ve Beste Yamalıoğlu ile Can Öktemer konuştu.

'Bu insanlar neden 100 yıldır sürgünde?'

Aslı Türker ‘1915'ten beri geri dönmeyi bekleyenlerin 'ev'i, Kilikya Ermenilerin Beyrut’ta kurduğu Bourj Hammoud mahallesi’ izlenimlerini şapgir için yazdı.

'Bu ülkenin toprağına karışmak istiyorum'

Gizem Asya Genç, kitapları gömülen, yakılan, evinin önünde protestolar süren Azeri yazar Ekrem Eylisli’ye ‘reva görülenleri’ anlatıyor. “Bu ülkenin toprağına karışmak istiyorum” diyor Eylisli, tanıdık bir üslupla...

Kuş Tüyü

Deniz Gezgin, bu hafta anlattığı hikâyelerle çocuklara başka dünyalar sunan, yarası olana derman olan gizemli Cice’yi anlatıyor.

Affet bizi Müslüm Baba

Sevag Beşiktaşlıyan, hastaneden iyi haberlerini beklediğimiz Müslüm Gürses’e çoğumuz tarafından edilen ayıbı yazdı.

'Aşk Örgütlenmektir'

Yeni Amerikan Dalgası’nın önemli temsilcilerinden David O. Russell’ın, Umut Işığım (Silver Linings Playbook), barındırdığı samimiyetiyle “aşk sömürüsü yapmadan da romantik komedi filmi olur” dedirtiyor. Yavuz Demircan yazdı.

Hepimizin Oyunu: İki Kişilik Bir Oyun

Cansu Karagül, Salon - Dot işbirliğiyle seyirci karşısına çıkan, her biri tek kelimeden oluşan diyaloglar üzerinden bir ilişkinin bütün evrelerinin kısa bir izdüşümünü sunan “İki Kişilik Bir Oyun”u yazdı.

Küçük Bir Azınlığın Zenginliği Çoğunluğun Yararına mı?

Dünyanın en varlıklı 1000 insanının toplam serveti,  en fakir 2.5 milyar insanın sahip olduğu servetin yaklaşık iki katı. Bu elem verici tablodan ne gibi bir sonuç çıkarabiliriz? Zygmunt Bauman zenginlerin refahının iktisadi gelişmenin motoru olduğu iddiasını ele alıyor. Halit Yerlikhan çevirdi.

 

Kategoriler

Şapgir