Erdoğan: Operasyona her türlü destek vereceğiz

New York’taki BM Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İD’e yönelik operasyona askeri ve siyasi her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım, özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. (..) Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra ardından şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. Özellikle bölgedeki bu terörle mücadeleye bir ortak mutabakat içerisinde yürünmesi gereğine inanıyorum.”

Erdoğan “Türkiye 'nin katkısı bundan sonra ne olacak?” sorusunu ise 'Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız. İnşallah döndükten sonra Hükümetimizle de görüşmeleri yapacağız. Bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra alacağımız karar çerçevesinde buradaki desteğimizi sürdüreceğiz' diye yanıtladı.

Güvenli bölge

'Buna zaten, gözü kapalı bakmayalım, bu bir vakıa. Söyledim, no fly zone (uçuşa yasak bölge) önemli. İki, bir defa Suriye tarafında bir güvenli bölge önemli bir şey. Çünkü bir buçuk milyon insan şu anda sadece bizde. Bunun bizde meydana getirdiği sosyolojiik bir olumsuz gelişme var. Bunun giderilmesi lazım. Hala gelmeye devam ediyor. İşin bir üçüncü boyutu var: Bölücü terör örgütleriyle mücadele. Bunu aynı şekilde kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Bunu kendileri de zaten kabulleniyorlar. Bu çerçevede Türkiye olarak biz de üzerimize düşeni yerine getiririz.”

ABD: Türkiye ön saflarda yer alacak

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de  Türkiyeli yetkilerle yaptığı görüşmenin ardından New York’ta yaptığı açıklamada Türkiye’nin koalisyonun bir parçası olduğunu ve IŞİD’e yönelik mücadelenin ön saflarında yer alacağını belirtmişti. 

Kategoriler

Güncel Gündem