Hâlâ tanığız...

Hayatının 11 yılını yargılanarak, 2,5 yılını da hapiste geçiren sosyolog Pınar Selek aslında ne yaptı? Sokak çocuklarını ve travestileri konu alan bir tez çalışması yaptı, kendisini de onların hayatına dahil ederek... Bize 'sürüne sürüne erkek olmayı' anlattı. Savaşa karşı durdu, şiddetle mücadele etti. Bugün iki kez beraat ettiği davadan tekrar yargılanacak olan Pınar Selek için adalet talebimizle birlikte bu haftanın şapgir'i sizlerle...

Bizler Pınar Selek'e yapılan bu haksızlığa 11 yıldır tanığız, tanık olmaya devam edeceğiz.
Siz de tanıklık etmek istiyorsanız http://www.pinarselek.com/public/Default.aspx adresinden Pınar Selek'e destek verin!

Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak istersenizagos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.

“Görünmeyen yok sayılıyor, yok edildiğinde de kimsenin sesi çıkmıyor”

Barbaros Altuğ’la, “edebiyat ajanlığı”ndan kitap eklerine, Türkiye’deki kültür endüstrisinden gelecek vaat eden yazarlara birçok konuyu konuştuk.

İnsan olarak Ninja Kaplumbağalar

Levent Özata, 'her hafta insanlardan bahsetmek olmaz, biraz da kaplumbağalardan konuşalım' diyor ve Ninja Turtles'ı konuk ediyor bu hafta. Onlar yüzünden Amerikan pizzasının çok da Türkiye sokaklarında olmadığı dönemlerde yetişen çocuklar anne-babalarının paçalarına yapışıp 'Pizza! Pizza!' diye az sayıklamadı.

Rusya'da neler oluyor: Protesto ve siyasi baskı dalgaları

Moskova Devlet Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans öğrencisi Meriç Akcan, Mayıs'taki seçimlerin ardından Rusya'da yaşanan değişimi yazdı.

Akıntıya Karşı Kürek Çekmek

Kendi tabiriyle Ürdün’de dört kuşaktır yaşayan Çerkes bir ailenin kızı Dina Baslan, ülkedeki azınlık toplumlarının hikayelerini topluyor. Bundan sonra düzenli olarak bu hikayelerini şapgir’de bizlerle paylaşacak. Bu haftanın hikayesi, 4 yaşından beri artirit yüzünden katılmaz acılar çekse de, hayata ve mücadeleye asılan Nairy’nin anlattıkları…

Riding Against the Current

Bir Ahmet Uluçay geçti buradan

Sinemayla yeni tanışan bir çocuğun bir mucizenin peşinden, sinemanın peşinden koşuşunu anlatan, anlatacağı daha çok hikaye varken, 3 sene önce 30 Kasım’da aramızdan ayrılan Ahmet Uluçay’ı, Ahmet Abi’yi Can Öktemer ve Ersan Ocak’ın ‘hissettikleri’yle anıyoruz.

Allah verdikçe verdi

Çılgın müteşebbisin başına neler mi geldi? Tabii, Allah verdikçe verdi. Peki, Allan Stewart Konigsberg ya da Ahmed Agâh ne işle iştigal ediyordu? Serbest meslek tabii ki. Dahası mı? Dahası hemen aşağıda...

Jordi Savall’ın bize anlatacakları var

Sertan Şentürk, Eylül'de çıkardığı Esprit D'Armenie (Ermeni Ruhu) ile bizleri hem Ermeni müziğinin dingin melodilerine hem de (halen konuşmadığımız) geçmişimize çağıran Katalan müzisyen Jordi Savall'ı yazdı.

'Böylesi Uganda'da bile olmaz' Uganda eşcinselliğe ölüm cezası getiren yasayı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor

Müge Dalar, Uganda hükümetinin yıl sonuna kadar “azgın eşcinsellik” olarak tanımlanan durumlara ölüm cezasını öngören yasasını, 'böylesinin Uganda'da bile olabileceğini' yazdı. Ayrıca, kanlı bir iç savaştan sonra Sierra Leone'de gerçekleşen ilk başkanlık seçimleri, Ruanda'da yaşanan soykırımın yargılama süreci ve daha fazlası Dalar'ın hazırladığı 'Afrika'nın Kasımı'nda...

Kemer sıkma ve bağımsızlık arasında sıkışmış Katalunya seçimleri

Barselona’dan Baybars Külebi, 25 Kasım günü İspanya’nın otonom bölgesi Katalunya’da gerçekleşen seçimleri şapgir için yazdı.

“Hiçbir zaman katillerin ağaçlar gibi yerden bitiverebileceklerini düşünmemiştim”

Neil MacFarquar, Suriye’deki isyancıları desteklediği için tehditler almaya başlayan, işkenceler göre ve en sonunda Suriye’den kaçmak zorunda bırakılan Nusayri yazar Samar Yazbek’le görüştü ve Suriye’yle ilgili hissettiklerini aktardı.

 
 

 

DÜNYADAN FOTO HABERLER

 

 

Şapgir arşivi;

24.11.2012
17.11.2012
10.11.2012
03.11.2012
27.10.2012
20.10.2012
13.10.2012

 

06.10.2012
29.09.2012
22.09.2012
15.09.2012
 

 

 

 

Kategoriler

Şapgir